Toevoerautomaten

Zumpolle B.V. is de distributeur van het merk DEPRAG, een fabrikant van persluchtgereedschappen, elektronisch gestuurde schroevendraaiers en bevind zich ook in de markt voor volledige automatisering van uw productie processen. De pijlers van DEPRAG zijn dan ook schroeftechniek, automatisering, persluchtmotoren en persluchtgereedschappen. In het overlappende deel van schroeftechniek en automatisering zijn een schroevendraaier en schroeventoevoerautomaat
samengebracht. Deze website begeleidt u in het kiezen van een geschikte (schroeven)toevoerautomaat voor uw toepassing.

=Stroomlijn uw assemblage==Procesoptimalisatie==Ergonomisch=en=comfortabel==Eenvoudige inbedrijfstelling

Het tijdig toevoeren van de te monteren componenten en de benodigde bevestigingsmiddelen is een essentieel onderdeel van de productiviteit van uw assemblageproces.

DEPRAG toevoersystemen voeren zowel componenten als de benodigde verbindingselementen in het vereiste aantal en de juiste oriëntatie, efficiënt en nauwkeurig toe. DEPRAG garandeert de hoogste betrouwbaarheid van de toevoersystemen en heeft meerdere decennia ervaring in toevoertechnologie voor de automatische aanvoer van uw schroeven, moeren, klinknagels, draadeinden, ringen, O-ringen, symmetrische en asymmetrische componenten.

We bieden een ontwikkeld en bewezen programma van standaard- en aangepaste oplossingen:
Voor handmatig of stationair gebruik.
In gestandaardiseerde maten van M1 tot M16.
Enkel, dubbel of meerdere onderdelen toevoeren in 1 cyclus.
Trillende kom met spiraalvormige baan, zwaard (segment) of tape-on-reel techniek.
Toevoer met een slang of een pick-and-place proces.

Voor de verwerking van schroeven zijn, samen met het grote aantal DEPRAG-schroevendraaiers, geavanceerde systeemoplossingen beschikbaar van één leverancier. Wij bieden uitgebreid getest en perfect op elkaar afgestemde componenten (schroevendraaiers, toevoerunits enz.) voor uw montage-, productie- en assemblageprocessen.

Welk toevoersysteem het meest geschikt is voor u, hangt vooral af van het feit of u van plan bent om de toevoerunit stationair in een automatische assemblagemachine of in combinatie met een handgereedschap te gebruiken.

Ook is belangrijk wat u wilt toevoeren.

Bent u op zoek naar een geschikte schroeventoevoerautomaat?
De volgende leidraad zal u helpen om te bepalen of uw schroef toegevoerd kan worden.

Uit het standaardassortiment van DEPRAG toevoertechniek zijn trilvullers, zwaardtoevoersystemen en een toevoersyteem voor het aanvoeren van zelfklevende componenten op een rol leverbaar. Ieder systeem heeft zijn eigen kenmerken. We helpen u graag met het bepalen van het systeem dat het beste is voor uw productieproces.

Onze standaard toevoerautomaten worden gekenmerkt door duurzame industriële kwaliteit en hoge betrouwbaarheid. DEPRAG gebruikt alleen hooggelegeerd en warmtebehandelde staalsoorten voor alle mechanisch onderdelen die zwaar belast worden.

Om ervoor te zorgen dat uw schroeven of onderdelen optimaal en economisch worden toegevoerd, voeren we een uitgebreide reeks testen uit. Dit gebeurt met de onderdelen binnen de gestelde productieparameters vóórdat het toevoersysteem geleverd wordt.

Om de voor u meest geschikte toevoertechnologie te bepalen, zullen wij u van tevoren adviseren over de technische specificaties en de mogelijkheden.
In het advies worden de toevoercriteria, de voor- en nadelen van de verschillende toevoertechnieken, of er een of meer schroeven of onderdelen per cyclus nodig zijn en de beschikbare ruimte en de geometrie van de te monteren onderdelen besproken.

Inperssystemen met toevoersysteem

Het handbediende en stationaire inpersgereedschap is een gereedschap met toevoersysteem dat gebruikt wordt waar een bewerking wordt uitgevoerd om een product of onderdeel te plaatsen of in te drukken of te persen.

Onze handbediende en stationaire inpersgereedschappen worden gecombineerd met het meest geschikte toevoersysteem. Deze inperssystemen zijn een adaptieve oplossing voor verschillende toepassingen.

Eacy feed Trilvuller

De trilvuller is een toevoerautomaat voor bevestigingsmiddelen (schroeven, klinknagels enz.) en onderdelen. Dit soort systemen hebben een trillende kom die trilt met een bepaalde frequentie om schroeven of andere onderdelen via een spiraalvormige baan naar boven te transporteren. Door de spiraalvormige baan vindt de eerste sortering plaats, zodat er een schroef of onderdeel aan het einde van de baan afgescheiden kan worden van de rest.

De innovatieve Eacy feed is een trilvuller en biedt de ideale omstandigheden voor de duurzame productie van morgen.
Met een energiebesparing van ongeveer 80% ten opzichte van de oude toegepaste technieken is de Eacy feed enorm energiezuinig. Bovendien is de Eacy feed in staat om te communiceren en volledig van toepassing op het Industrie 4.0-concept.

Eacy step feed

Dit Eacy Step Feed toevoerautomaat is speciaal ontworpen voor lange schroeven.
Het systeem bestaat uit een opslagcontainer, een transport- en sorteermechanisme, een separator of afhaakmechanisme, compleet met behuizing en besturing.
Dankzij de 24V-technologie biedt het een probleemloze en veilige werking onafhankelijk van netspanning en netfrequentie.

Zwaardtoevoersysteem

Het zwaardtoevoerprincipe heeft een verticaal bewegend "zwaard" die onderdelen schept uit een bulkvoorraad in een trechtervormige voorraadbak. Door de geometrie van het "zwaard" worden de onderdelen (veelal schroeven) georiënteerd. Door de verticale beweging glijdt het onderdeel naar het begin van het zwaard zodat een onderdeel afgescheiden kan worden van de rest van de bulk. Een zwaardtoevoersysteem kan worden gebruikt wanneer er kwetsbare componenten of als een geluidsarme aanvoer van kleine onderdelen gewenst is. Omdat de componenten onderling niet veel schurend contact hebben is het systeem uitermate geschikt voor een clean room omgeving.
Ideaal voor schroeven van M2 tot en met M6, met een maximale lengte van 25 mm.

Lineair toevoersysteem

Een Lineair toevoersysteem heeft twee evenwijdige trillende linialen. Door het instellen van de juiste trilfrequentie bewegen de onderdelen in 1 richting.

Dit werkt als volgt: een elektromagneet in samenwerking met 2 sets veren, genereert een microgolfbeweging in de geleiderail. Door de trillingen bewegen de onderdelen in 1 richting.
De bewegingsintensiteit kan worden aangepast door de amplitude te regelen met een besturing. Voor uw componenten betekent dit dat de mechanische belasting slechts zo hoog is als absoluut noodzakelijk is voor de toevoer.

Het lineair toevoersysteem word gebruikt wanneer er langere afstanden overbrugt moeten worden, een buffer van onderdelen gewenst is of de stroom van onderdelen van elkaar gescheiden moet worden.

Ons robuuste lineair toevoersysteem maakt ook het sorteren in de trilkom mogelijk zonder tegendruk. Het terugvallen of het achteruit trillen door de stuwdruk van onderdelen in een trilkom is dan uitgesloten.

Pick & Place systemen

Als een toevoersysteem met een toevoerslang onmogelijk is, zoals het geval kan zijn met schroeven met een ongunstige verhouding tussen de kopdiameter van de schroef en de totale lengte van de schroef, dan bieden we speciale oplossingen. De pick-and-place methode is geen toevoermethode maar een principe om een schroef of onderdeel georiënteerd op een vaste locatie te positioneren, zodat een geautomatiseerd systeem het desbetreffende onderdeel kan ophalen (oppikken). Het gebruikte toevoersysteem in de
Pick-and-Place methode kan uitgevoerd zijn met een trilvuller, een zwaard- of segmentvuller enz. Het ophalen van de componenten kan met vacuüm of gripper worden uitgevoerd. De Pick-and-Place-methode wordt ook gebruikt voor zeer moeilijk bereikbare schroefposities.

Schroefgever

Schroefgevers hebben ongeveer hetzelfde principe als een platen- of zwaardtoevoersysteem maar hebben een veel kleinere voorraad schroeven. Het is een kant en klaar systeem ontwikkelt door DEPRAG en ingericht op de gewenste schroef.

Schroefgevers worden met name gebruikt wanneer een schroeventoevoerautomaat niet rendabel is vanwege de geringe hoeveelheid te verwerken schroeven.

Met een handschroevendraaier kunnen schroeven van M1 tot en met M5 en een steellengte tot 25 mm worden verwerkt.

Met de stationaire uitvoering kunnen schroeven van M1,4 tot en met M5 en een steellengte tot 18 mm worden verwerkt.

Zelfs schroeven die vanwege hun ongunstige afmetingen niet met een toevoerslang kunnen worden toegeschoten, kunnen worden verwerkt.

Bandbunker

Een bandbunker is een kort lopende band met een trechtervormige bak. De geprofileerde band onder de bak trekt een kleine hoeveelheid schroeven of onderdelen los van de rest van de bulk en doseert deze in een gekoppeld toevoersysteem. Het assortiment buffersystemen biedt een ideale aanvulling op alle toevoersystemen. Het automatisch vullen met behulp van een bandbunker maakt een aanzienlijk langere navulinterval mogelijk. Onze bandbunkers kunnen flexibel worden ingezet voor een breed scala van producten. Het kan (later) gemakkelijk toegevoegd worden zonder kostbare aanpassingen.

Tape-on-reel toevoertechniek

De DEPRAG tape-on-reel toevoersystemen zijn ontworpen om componenten die worden aangeleverd op een enkel- of dubbelzijdige tape per stuk aan te bieden in uw productieproces. Op deze manier worden bijvoorbeeld elektronische componenten gescheiden van de klevende tape en nauwkeurig gepositioneerd voor de verdere verweking in het proces.

Het gemakkelijk toegankelijke systeem kan eenvoudig en snel in uw systeem worden geïntegreerd.

Een overzichtsbrochure van de door DEPRAG toegepaste toevoertechnieken zijn in het Duits of Engels (PDF-Formaat) beschikbaar:

Bekijk de referentieprojecten van DEPRAG met de mogelijkheden van de DEPRAG toevoervoersystemen.