Tape-on-reel

Toepassingsvoorbeeld luchtmotor
Toepassingsvoorbeeld luchtmotor

Het DEPRAG Tape-on-Reel toevoersysteem is specifiek ontworpen voor de aanvoer van zelfklevende componenten die op een rol worden aangeleverd. Dit type toevoersysteem met een hoge proces betrouwbare en positienauwkeurigheid maakt de assemblage-automatisering mogelijk van zowel enkelzijdige als dubbelzijdige zelfklevende componenten, die vaak als afdichtmiddel worden gebruikt.

Hoe werkt het ?

Bij de toevoertechniek Tape-on-Reel wordt een band (dragertape) waarop de componenten zijn geplakt, in opgerolde toestand in het systeem gebracht. Voor het afwikkelen wordt er getrokken aan de dragertape totdat het eerst volgende product in positie is om verwijderd te worden. Zodra een sensor een component detecteert in deze afnamepositie, beweegt er een mechanisme omlaag en vergrendelt de tape. Is de productgrijper (bijvoorbeeld met een vacuümgrijper) in positie , en gereed om het product over te nemen van de Tape dan beweegt een schuif terug en de dragertape wordt door de wikkelinrichting over de snijkant van een mes op de schuif of slede getrokken. Deze beweging haalt het product of onderdeel los van de dragertape en is dan gereed om verder verwerkt te worden in het productieproces. Is de productgrijper bezig met het verdere verwerkingsproces dan maak het Tape-on-Reel toevoersysteem zich gereed voor een volgende toevoercyclus door de tape te ontgrendelen, de schuif terug te bewegen naar de startpositie en te trekken aan de dragertape totdat het eerst volgende product in positie is om verwijderd te worden. De lege dragertape wordt tijdens dit proces weer gewikkeld tot een rol.

Voordelen

Nauwkeurig gepositioneerd

Door een combinatie van nauwkeurige sensoren en een snelle vergrendeling van de dragerband, kunnen onze tape-on-reel-toevoersystemen de componenten positie-accurate toevoeren met een grote herhalingsnauwkeurigheid.

Robuust en betrouwbaar

Het gebruik van slijtvaste materialen bij de productie van onze Tape-on-Reel systeem zorgt voor de constante hoge kwaliteit, hoge beschikbaarheid en efficiëntie van deze toevoersystemen en zijn uitermate geschikt voor gebruik in een industriële massaproductieomgeving.

Gebruiksvriendelijk

De eenvoudige aanpassing van de pick-up positie in twee richtingen, de snelle ontgrendeling van de dragertape, een aanwezigheidscontrole van onderdelen op de tape en een gemakkelijke toegang tot alle belangrijke componenten zijn kenmerken van de DEPRAG-toevoersystemen, die een eenvoudige en snelle integratie in elk systeem mogelijk maakt. In combinatie met een DEPRAG DCAM-montagesysteem met één of meerdere assen resulteert dit in een uiterst efficiënt en compact totaalsysteem voor het samenstellen van onderdelen en eindproducten.

Ontwerp op maat

Als u een tape-on-reel systeem rechtstreeks in uw assemblagelijn wilt integreren en er moet rekening gehouden worden met een beperkte ruimte, bestaat de mogelijkheid om de standaardapparaten aan te passen aan uw installatieomstandigheden. U profiteert van de specialistische kennis en bovendien ontvangt u een geavanceerd en volledig getest toevoersysteem met een bijzondere aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding.
Wanneer u een klantspecifiek tape-on-reel systeem besteld, ontvangt u uiteraard de nodige 3D-gegevens om een eenvoudige integratie in uw systeem mogelijk te maken.

Eenvoudige inbedrijfstelling

Voorafgaand aan de levering van uw tape-on-reel toevoersysteem, voert DEPRAG een duurzaamheidstest uit die uw workflow simuleert tijdens serieproductie. Bij elk apparaat ontvangt u een uitgebreide documentatie waarin de ingebruikname en bediening van het Tape-on-Reel-systeem duidelijk wordt uitgelegd.

Tape-on-reel

Dit systeem maakt de geautomatiseerde montage van zowel enkelzijdige als dubbelzijdige zelfklevende componenten mogelijk.

Kenmerken:
Voedingssnelheid: ca. 20 mm / seconde
Rolbreedte: 18 - 80 mm
Diameter van de rol: maximaal 400 mm
Kerndiameter van de rol: minimaal 76 mm

Gedetailleerde en technische specificaties van de Tape-on-Reel aanvoesysteem vindt u in de product catalogus, deze zijn in het Duits of Engels (PDF-Formaat) of klik op de onderstaande tabel: