Pick & Place

Schroeven met een zeer korte steel, klinknagels met een grote kraagdiameter of geometrische complexe onderdelen hebben één ding gemeen: het toevoeren van de onderdelen door middel van een toevoerslang is vaak niet mogelijk.

Een Pick and Place systeem biedt dan uitkomst.
Als er gebruik gemaakt word van handgereedschap dan wordt het onderdeel opgepakt met behulp van een magnetische bit of door middel van vacuüm. Op de pick-place van de unit is een sensor geïntegreerd, deze signaleert of het onderdeel is weggehaald zodat het volgende onderdeel/component automatisch beschikbaar wordt gesteld.

Voor een stationaire toepassing wordt vacuüm technologie of een mechanische grijper gebruikt. Het ophalen en het op tijd herladen van een nieuw onderdeel/component word uitgevoerd door middel van een PLC- systeem.

Voorwaarde om een schroef te kunnen toevoeren via een slang:

α > 30°

d ≈ D + 0.5 mm

Benaderingsformule:
L > D + 2 mm

d = Inwendige diameter van de toevoerslang in mm
D = Kopdiameter van de schroef
L = Steellengte

 
Voldoet een schroef niet aan deze voorwaarden?
Als de geometrie van het toe te voeren onderdeel voldoet aan de voorwaarde α < 30° is dan kan een Pick & Place systeem een oplossing zijn.

Verdere voordelen

Inzetbaar voor onderdelen anders dan schroeven

Een Pick & Place toevoersysteem is toepasbaar voor een grote verscheidenheid van onderdelen.

Betrouwbare positionering

Het afhaaksysteem van een Pick & Place toevoersysteem word passend gemaakt aan het product. Hierdoor wordt het component in de juiste montagepositie aangevoerd. Een schroef wordt bijvoorbeeld met de steel volledig verzonken in een opname geplaatst en is direct beschikbaar om opgehaald te worden. Het kantelen van de schroef is uitgesloten, het koppelen van de schroef met het bit is makkelijker en de bit slijtage is gereduceerd.

Eenvoudige inbedrijfstelling

Het door u bestelde toevoersysteem ondergaat voor de levering een uitgebreide duurzaamheidstest, deze simuleert de workflow van uw productieproces.
De aankoop omvat een uitgebreid duidelijk documentatiepakket van het Pick & Place systeem voorzien van een handleiding voor de inbedrijfstelling en bediening.

Pick and Place voor handbediende toepassing

Voor een handmatig Pick and Place systeem biedt DEPRAG gestandaardiseerde oplossingen voor onderdelen met een diameter tot maximaal 14 mm.

Pick and Place in een stationaire toepassing

Voor Pick-and-place systemen in stationaire toepassingen gebruikt DEPRAG gestandaardiseerde oplossingen voor onderdelen met een diameter tot maximaal 25 mm.