Stationaire toepassingen

Het toepassen van aanvoer en toevoersystemen zijn essentieel voor het mogelijk maken en de productiviteit van automatische assemblage en productiesystemen.
Oorspronkelijk zijn de toevoersystemen ontwikkeld voor schroeven met een steel die zwaarder is dan de kop. Onze toevoersystemen kunnen nu vele soorten schroeven verwerken met en zonder ring, draadbouten, pennen, klinknagels, moeren, ringen, O-ringen en kleine onderdelen in verschillende vormen.

Voor stationaire toepassingen met schroeven of schroefachtige bevestigingsmiddelen of onderdelen is er een toevoersysteem met een geïntegreerde besturing, de EP-uitvoering. Deze uitvoering wordt gebruikt als u een uitgebreid getest en bewezen systeem wilt gebruiken of als u uw eigen PLC-capaciteit niet wilt of kunt gebruiken.

Met een vrij programmeerbaar toevoersysteem, uitgevoerd met uw voorkeurseisen voor de pneumatische en elektrische delen, kunt u anderzijds een groot aantal verschillende onderdeelgeometrieën verwerken. De integratie in uw PLC op een hoger besturingsniveau is bijzonder eenvoudig en handig voor alle stationaire DEPRAG-toevoersystemen. DEPRAG voersystemen worden gekenmerkt door een hoge toevoercapaciteit - ze versnellen uw montagecyclus met behoud van kwaliteit.

Onze stationaire toevoersystemen zijn verkrijgbaar als trilvuller en als zwaardsysteem uit het standaardgamma. Deze systemen kunnen worden aangevuld met lineaire systemen, bandbunkers, Tape-On-Reel systemen en schroefgevers.

Door de goed ontworpen constructie van de toevoersystemen, het gebruik van hoog gelegeerd en warmtebehandeld staal voor alle mechanisch zwaar belaste onderdelen en de noodzakelijke kwaliteit van het toe te voeren materiaal, wordt aan de voorwaarden voor optimale beschikbaarheid van onze systemen voldaan.
Talloze ontwerpdetails, zoals een snelle toegang van het afhaakmechanisme of een draaibare en afneembare behuizing, maken de toegang tijdens de inbedrijfstelling en het onderhoud gemakkelijker.

Het stationaire toevoersysteem voor het verwerken van allerlei kleine onderdelen, schroeven, stiftschroeven, bouten, klinknagels, moeren, ringen en O-ringen. De trilvullers worden gekenmerkt door een hoog rendement in vergelijking met andere toevoersystemen.

Voor de verwerking van schroeven bieden wij standaard stationaire trilvullers aan voor schroeven kleiner dan M1 tot M20. Steellengtes van 5 mm tot 130 mm zijn mogelijk. Trilvullers zijn ook aantrekkelijke oplossingen voor het toevoeren van verzonken schroeven.

Een zwaard- of segmenttoevoersysteem wordt gebruikt wanneer er kwetsbare componenten of als een geluidsarm transport van kleine onderdelen gewenst is. Omdat de componenten onderling niet veel schurend contact met elkaar hebben is het systeem uitermate geschikt voor een clean room omgeving.
Ideaal voor schroeven van M2 tot en met M6, met een maximale lengte van 25 mm.
Een stationair zwaard- of segmenttoevoersysteem is ook geschikt voor de verwerking van kogels en pennen.

De Mini Screw Feeder van Deprag is voor het verwerken van schroeven met een steeldiameter van 0.8 t/m 1.4 mm en een steellengte van maximaal 3.5 mm.

Het ophalen van de schroef wordt uitgevoerd door middel van een magnetische bit of een vacuüm bit.
De schroefmodule kan de schroef in één beweging ophalen.

Dit Eacy step feed toevoerautomaat is speciaal ontworpen voor lange schroeven.
Het complete systeem bestaat uit een opslagcontainer, een transport en sorteermechanisme, een separator of afhaakmechanisme, met behuizing en besturing.
Dankzij de 24V-technologie biedt het een probleemloze en veilige werking - onafhankelijk van netspanning en netfrequentie.

Als een toevoersysteem met een toevoerslang niet mogelijk is, zoals het geval kan zijn met schroeven met een ongunstige verhouding tussen de kopdiameter van de schroef en de totale lengte van de schroef, dan bieden we speciale oplossingen zoals de pick-and-place methode. Het ophalen en het plaatsen van de componenten kan met vacuüm of een gripper uitgevoerd worden. De pick-and-place-methode wordt ook gebruikt voor zeer moeilijk bereikbare schroefposities.

Schroefgevers worden met name gebruikt wanneer een schroeventoevoerautomaat niet rendabel is vanwege de geringe hoeveelheid te verwerken schroeven. De stationaire uitvoering is geschikt als een Pick-and-Place systeem in samenwerking met bijvoorbeeld een robot. Met deze stationaire schroefgever kunnen schroeven van M1,4 tot en met M5 en een steellengte tot 18 mm worden verwerkt. Een signaaluitgang is beschikbaar voor communicatie met een PLC.

Het assortiment buffersystemen biedt een ideale aanvulling op alle toevoersystemen. Het automatisch vullen met behulp van een bandbunker maakt een aanzienlijk langere navulinterval mogelijk. Onze bandbunkers kunnen flexibel worden ingezet voor een breed scala van producten. Het kan (later) gemakkelijk toegevoegd worden zonder kostbare aanpassingen.

Een lineair toevoersysteem word gebruikt wanneer er langere afstanden overbrugt moeten worden, een buffer van onderdelen gewenst is of de stroom van onderdelen van elkaar gescheiden moet worden.

Ons robuuste lineair toevoersysteem maakt ook het sorteren in de trilkom mogelijk zonder tegendruk. Het terugvallen of het achteruit trillen door de stuwdruk van onderdelen in een trilkom is dan uitgesloten.

De DEPRAG tape-on-reel toevoersystemen zijn ontworpen om componenten die worden aangeleverd op een enkel- of dubbelzijdige tape per stuk aan te bieden in uw productieproces. Op deze manier worden bijvoorbeeld elektronische componenten gescheiden van de klevende tape en nauwkeurig gepositioneerd voor de verdere verweking in het proces.
Het gemakkelijk toegankelijke systeem kan eenvoudig en snel in uw systeem worden geïntegreerd.