Handbediende toepassingen

Voor handbediende toepassingen omvat ons standaardprogramma schroefgevers voor het handmatig oppikken van schroeven tot aan toevoersystemen voor één of twee werkplekken waar de schroeven automatisch tot aan de schroevendraaier worden toegeschoten.

Voor het automatisch op positie aanvoeren van bevestigingsmiddelen zijn vibrerende toevoersystemen, zwaard of segmenttoevoersystemen, Pick-and-Place-systemen en dergelijke leverbaar.

Handbediende inperssystemen voor pennen, klinknagels of andere onderdelen maken ons uitgebreide assortiment van toevoersystemen compleet.

Handbediende DEPRAG toevoersystemen bestaan uit:
Een toevoerunit.
Een handschroevendraaier of een inpersgereedschap.
Een perslucht onderhoudseenheid (FRL-Set).
Een elektronische besturing.

Het toevoersysteem omvat een slangenset, mondstuk, mondstukgeleider en een huls met kogels of bekken aangepast aan uw verbindingselement en uw toepassing.

In samenwerking met de hoogwaardige handschroevendraaiers van DEPRAG biedt de Eacy Feed technologie een flexibele en efficiënte oplossing voor handmatige uitgevoerde assemblagetaken.

Dit Eacy Step Feed toevoerautomaat is speciaal ontworpen voor lange schroeven.
Het systeem bestaat uit een opslagcontainer, een transport en sorteermechanisme en een separator of afhaakmechanisme, compleet met behuizing en besturing.
Dankzij de 24V-technologie biedt het een probleemloze en veilige werking onafhankelijk van netspanning en netfrequentie.

Een zwaard- of segmenttoevoersysteem wordt gebruikt wanneer er kwetsbare componenten of als een geluidsarme toevoer van kleine onderdelen gewenst is. Omdat de componenten onderling niet veel schurend contact met elkaar hebben is het systeem uitermate geschikt voor een clean room omgeving.
Ideaal voor schroeven van M2 tot en met M6, met een maximale lengte van 25 mm.

Als een toevoersysteem met een toevoerslang niet mogelijk is, zoals het geval kan zijn met schroeven met een ongunstige verhouding tussen de kopdiameter van de schroef en de totale lengte van de schroef, dan bieden we speciale oplossingen zoals de Pick-and-Place methode. Het ophalen en het plaatsen van de componenten kan met vacuüm of gripper uitgevoerd worden. De Pick-and-Place-methode wordt ook gebruikt voor zeer moeilijk bereikbare schroefposities.

Schroefgevers worden met name gebruikt wanneer een schroeventoevoerautomaat niet rendabel is vanwege de geringe hoeveelheid te verwerken schroeven.
Met een handschroevendraaier kunnen schroeven van M1 tot en met M5 en een steellengte tot 25 mm worden verwerkt. Zelfs schroeven die vanwege hun ongunstige afmetingen niet met een toevoerslang kunnen worden toegeschoten, kunnen worden verwerkt.

Het assortiment buffersystemen biedt een ideale aanvulling op alle toevoersystemen. Het automatisch vullen met behulp van een bandbunker maakt een aanzienlijk langere navulinterval mogelijk. Onze bandbunkers kunnen flexibel worden ingezet voor een breed scala van producten. Het kan (later) gemakkelijk toegevoegd worden zonder kostbare aanpassingen.

Het inperssysteeem bestaat uit op elkaar afgestemde modules: het inpersgereedschap en de automatische toevoerunit voor de (verbindings)elementen, zoals bijvoorbeeld voor klinknagels, pennen, bussen enz.

De indruk of plaatsingshandelingen worden efficiënt en betrouwbaar met de hand uitgevoerd.

De DEPRAG aanvoermodule (DFM) maakt schroefverbindingen mogelijk op moeilijk bereikbare schroefposities met behulp van vacuümondersteuning of om productschade te voorkomen door een gestuurde aandrukkracht.