Innovaties

De samenwerking tussen DEPRAG en Micropsi Industries

De DEPRAG Feed Module (DFM) maakt, schroefverbindingen mogelijk op moeilijk toegankelijke schroefposities zoals bijvoorbeeld bij ronde en organisch gevormde behuizingsgeometrieën.
Schroeven en moeren worden mechanisch gepositioneerd en vastgezet met een vacuümondersteuning. Op deze manier wordt het gemakkelijk kritische schroefposities bereiken. Een geïntegreerd mechanisme regelt de exacte drukkracht op het verbindingselement. In samenwerking met Micropsi-industrie heeft Deprag een geautomatiseerd schroef montage proces ontwikkeld waardoor het schroeven in producten met grootte toleranties nu mogelijk is. Door middel van camera's wordt de schroefpositie gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd, voordat de schroef geplaatst wordt.

Bekijk de video en zie wat er mogelijk is.
 

De besturing van de micropsi-industrie geeft robots dankzij AI en camera's de ooghandcoördinatie die typische is voor een mens. De AI -besturing heeft de controle over de laatste centimeters of millimeters van de robotbeweging, zodat deze zijn eindpositie (schroefpositie) precies vindt.

Voordelen van deze toepassing

Compensatie van positie- en hoektoleranties.
Compensatie van productietoleranties in het onderdeel.
Dynamisch werk aan de bewegende lijn.